Aktivnosti u Bubamarama

Pripreme za jesen obilježili smo kroz razne jesenske kreacije.
U suradnji s roditeljima prikupili smo prirodnine kojima smo manipulirali, vagali, mjerili, istraživali te se likovno izražavali (bundeve, kesten, kukuruz, listovi, češeri, čirevi, kore od drveta).
Sklop aktivnosti u tjednu mobilnosti "Kretanje je zdravo" kroz jutarnju tjelovježbu; vježbanje po predlošku; slikovnice, slikopriče, izjave djece (QR kodovi), likovno izražavanje te proslava rođendana zdravim namirnicama (svježe i suho voće).
U Dječjem tjednu naglasak na našim pravima, obilježavamo oslikavanjem naše obitelji flomasterima na foliji.
Kroz mjesec listopad u vrtiću smo obilježili Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje i dane jabuka kroz različite aktivnosti, na djeci zanimljiv i primjeren način.

Kroz slikopriče, priče, pjesme i recitacije djeca su upoznala kako nastaje kruh te koliko je važan u svakodnevnom životu.
Posadili smo grah, ječam i pšenicu, te svakodnevno brinemo, zalijevamo, pratimo rast, mjerimo; promatramo " Od zemlje do stola".
Zahvaljujući suradnji sa roditeljima, prikupili smo različite vrste brašna, sjemenki i žitarica kojima su djeca samostalno manipulirala i istraživala.
Djeca su samostalno miješala brašno, vodu, kvasac i sol te tako umijesila kruh i kiflice.
Povodom Dana kruha, posjetili smo pekaru "Markuševec" otkrili kako nastaju proizvodi te ispekli naše kiflice.
Obilježavajući „Dane jabuka“ u skupini smo proveli različite likovne aktivnosti, pričali edukativne priče i pjevali pjesme. U suradnji sa roditeljem ispekli smo štrudlu od jabuka. Sami smo ribali jabuke sa ribežom, slagali na kore i nosili kuharici da nam ispeče štrudlu.


© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.