Svečano otvaranje obnovljene nastambe za kokoši

Dana 20.10.2022. svečano je otvorena obnovljena nastamba za kokoši, koja je dio životinjskog parka „Jurek i Katica“.
U sklopu etno programa te uz potporu roditelja, DV „Markuševec“ 2012. godine gradi prvu nastambu za patuljaste kokoši Jureka i Katicu.

Kroz godine nastamba je obnavljana, a 2017. godine DV „Markuševec“ gradi još dvije nastambe za patuljaste životinje. Tako je nastao životinjski park „Jurek i Katica“ u kojem su svoj dom, osim patuljastih kokoši, našli i zlatni fazani, patke karolinke, patke mandarinke, golubovi paunaši, kovrčavi golubovi i grlice.

Zbog dotrajalosti nastambe za kokoši u vrijeme pandemije COVID 19 kokoši su izmještene.

2022. godine započinje obnova same nastambe.
Osim dječjeg vrtića, u sam projekt obnove su se na različite načine uključili roditelji djece koja su trenutno pohađala Etno Pčelice, ali i roditelji djece bivših polaznika skupine.

Korisnici Doma za starije i nemoćne „Ksaver“ donirali su nove jedinke za nastambu te tako postali počasni kumovi same nastambe.

Zajedničkim snagama nastamba je dobila novo ruho, kokoši adekvatan dom, a djeca još jednu mogućnost aktivno doživjeti duh tradicije.

Samoj svečanosti  prisustvovali su osim roditelja i bivših polaznika Etno Pčelica te predstavnika lokalne zajednice, i korisnici Doma za starije osobe „Ksaver“. Uz svečano rezanje vrpce korisnici su izveli i prigodnu pjesmu koju su sami osmislili povodom ovog događaja te poklonili djeci i heklane životinje, koje su sami izradili.
Čitavu svečanost upotpunio je prigodni kulturno-umjetnički program kojeg su izvela djeca iz Etno skupine Pčelice.


© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.