Najljepši školski vrtovi 2022.

Dana 1.6.2022. skupinu  Etno pčelice  posjetilo je Povjerenstvo natječaja za najljepši školski vrt u RH sastavljeno  od stručnjaka i predvođeno voditeljicom samog projekta, novinarkom HRT-a Đurđicom Čočić  kako bi ocijenili stanje našeg vrta. Naše Etno Pčelice provele su Povjerenstvo našim voćnjakom sa starim sortama voćaka, upoznali ih sa stanarima hotela za kukce, pokazali permakulturni povrtnjak, spiralu sa začinskim biljem, prošetali ih nastambama s patuljastim fazanima i patkama, pokazali gradilište gdje se obnavlja nastamba za kokoši, vinograd, aleju perunika, tradicijski cvijetnjak, kompostište, bačvu za skupljanje kišnice,... Na kraju su djeca ugostila Povjerenstvo u hladovini terase prigorske hiže i počastili ih jagodama i bobičastim  voćem iz našeg vrta.
Samo Povjerenstvo bilo je oduševljeno različitim vještinama  koja su djeca pokazala prezentirajući ono što zapravo svaki dan žive čime se još jednom pokazala važnost provođenja ovakvih aktivnosti za cjeloviti rast i razvoj samog djeteta.
Povjerenstvo je pohvalilo naš cjelokupni rad i trud, bez ikakvih zamjerki te nam dali novi vjetar u leđa i poticaj za daljnji razvoj i neka nova promišljanja.
I za kraj, riječi samog Povjerenstva: „Od strmog i neravnog terena u DV „Markuševec“ u Zagrebu napravljen je fantastičan vrt! Upornošću, voljom i odličnim idejama tijekom niza godina doveli su cijeli prostor u funkciju predivne učionice na otvorenom za najmlađe!“


© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.