Mali sportaši

Od ove pedagoške godine postali smo grupa sa integriranim sportskim programom.  Sportski program provodimo kroz razne situacijske i ciljane poticaje: jutarnju tjelovježbu  i pokretne igre u sportskom centru, strukturirano tjelesno vježbanje u dvorani (4 dana u tjednu).
Programom djeci omogućujemo mogućnost kretanja na različite načine: sportske aktivnosti, tjelesno vježbanje u dvorani i sportskom centru u sobi dnevnog boravka, provođenje elementarnih igara u svim prostorima vrtića.
Na početku pedagoške godine upoznavali smo se s dvoranom, spravama i pomagalima za rad. Proveli smo inicijalno mjerenje antropometrijskih karakteristika (težina i visina) i motoričkih sposobnosti.
U dvorani smo provodili osnovne oblike kretanja: hodanje i trčanje na različite načine, hodanje s promjenom tempa i smjera kretanja u raznim formacijama, hodanje sa svladavanjem prepreka, elementarne igre hodanjem, trčanjem, skakanjem.. Djeca su usvojila različite elementarne igre (pazi lopta, ledena baba, crna kraljica...) kao i natjecateljske štafetne igre (prenošenje loptica, trčanje oko stupića..)
Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan sa drugim skupinama iz našeg vrtića. Europski tjedan mobilnosti obilježili smo vožnjom bicikla na našem dvorištu.
Potičemo djecu na grafomotoričke vježbe crtanjem linija (ravne, zakrivljenje), vježbanje spajanje linija i oblika, usvajanje osnovnih oblika (krug, trokut, kvadrat) kao i na rezanje škarama.
Sa sportskom skupinom Zumbuli smo ostvarili međugrupnu suradnju kroz zajedničke sportske aktvnosti u dvorani i aktivnosti u sobi u sportskom centru i krugu prijateljstva.
 
 
 

© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.