Razne aktivnosti

Aktivnosti u Makovima
 
Početak nove pedagoške godine obilježili su promjena nove sobe dnevnog boravka, novo uređenje, novi izazovi i puno novih aktivnosti u kojima sada kao četverogodišnjaci možemo sudjelovati i dati nešto od sebe.
Ove godine potičemo roditelje na veće sudjelovanje u grupi, pa smo tako obilježili Dan kruha i Dan jabuka s majkama koje su nam priskočile u pomoć u pravljenju kiflica i rađenju soka od jabuka. Novi doživljaj boravka roditelja u skupini pozitivno je utjecao na djecu, ali i na roditelje koji su pobliže mogli vidjeti što se u vrtiću radi.
U mjesecu studenom obilježili smo Dan izumitelja. Predstavili smo skupini izumitelja Baltazara koji svojim izumima pomaže svojim prijateljima te smo radosno uplovili u mini projekt o bojama. Raznim istraživačkim aktivnostima poticali smo znanstvenu pismenost djece, osobito učenje na principu pokušaja i pogreški, te predviđanjem i zaključivanjem samog procesa. Takve aktivnosti pobuđuju veliki interes kod djece, pa se tako velika većina sve više interesira kako se i zašto nešto događa.
Zahvaljujemo svim roditeljima na dosadašnjoj suradnji, te se veselimo novom razdoblju i onom što nas očekuje!

© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.