Suradnja s roditeljima

Djeca sportske odgojne skupine "Zumbuli" i njihove odgojiteljice Andreja Gerenčir i Gordana Popović, kroz mjesece rujan i listopad 2022. ostvarili su suradnju s roditeljima i lokalnom zajednicom na više razina.

U "Europskom tjednu mobilnosti", koji se održao od 16. do 22. rujna 2022., djeca su u vrtić donosila romobile, role ili bicikle te smo kroz razne sportske natjecateljske aktivnosti obilježili ovaj tjedan, u prostorima vrtića i na vrtićkom dvorištu.

U sklopu vikend zadatka, sa svojim obiteljima proveli su dane u prirodi, koristeći vlastito tijelo i energiju za kretanje. Aktivnosti i doživljaje zabilježili su fotografijama i crtežima, te izradili plakate koje su rado pokazivali ostaloj djeci iz skupine.

22. rujna 2022. obilježili smo "Dan bez automobila". U pratnji roditelja Gluhak, Elajan i Drljačić, te policijskog službenika PU Sesvete, jutro smo proveli u šetnji do obližnjeg Željezničkog kolodvora. Djeca su imala priliku upoznati prostorije kolodvora, način upravljanja vlakovima i izgled karte za HŽ. Fotografirala su se sa zaposlenicima i ispratila nekoliko vlakova u smjeru Zagreba i Dugog Sela, mašući im s perona.

Roditelj iz skupine (gospodin Cvetković) osigurao nam je posjet međunarodnoj rukometnoj utakmici između MRK Sesvete (HRV) i HC Paok (GRE). Djeca su oduševljeno izrađivala transparent za utakmicu kojeg smo izvijesili na tribinama dvorane. Sa svojim roditeljima su glasno bodrila rukometaše, a nakon utakmice fotografirali smo se s pobjednicima :)

Nakon svih ovih početnih uzbuđenja, krenuli smo u nove avanture i na "Put oko svijeta"!

Vaši ZUMBULI !
© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.