Jesen u Pužićima

Svako godišnje doba nosi nešto svoje. Zima nam donese snijeg, ljeto sunce, dok su proljeće i jesen zaduženi za boje. Mnogo je prekrasnih boja u jesen i sve je oko nas bogato plodovima.
Jesen je vrijeme kada najviše uživamo u bojama, a mi u Pužićima jako volimo plodove i boje.
Osim što smo hrabro krenuli u avanturu zvanu vrtić, obilježili smo dolazak jeseni, Dane kruha i Dan jabuka.
Poticali smo kod djece znatiželju i istraživanje, nudili im materijale i aktivnosti kojima će dijete integrirati vizualno, senzorno i motoričko područje, razvijali smo maštu i kreativnost.
Istraživanjem trodimenzionalnih materijala i njihovom manipulacijom djeca stječu kvalitetna senzorička iskustva. Materijali koji se mogu sipati, gnječiti, gužvati, lijepiti, savijati djeluju smirujuće na dijete i potiču ga na korištenje svih osjetila.
Slagali smo različite slagarice i umetaljke, proučavali različite teksture opipom, igrali se s rastresitim materijalom- palentom, osluškivali kako šuška lišće te se igrali sa gumenim životinjama i plodinama.
Modelirali smo plastelinom ( valjali ga, gnječili, trgali,...), proučavali unutrašnjost bundeve, ljepili lišće na ljepljivu foliju, otiskivali polovice jabuke, slikali prstićima...  

© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.