Radionice za roditelje RASTIMO ZAJEDNO - ODGOĐENO!RADIONICE SE ODGAĐAJU DO POPUNJAVANJA SLOBODNIH MJESTA. O POČETKU RADIONICA NAKNADNO ĆEMO VAS OBAVIJESTITI.

MOLIMO ZAINTERESIRANE RODITELJE DA SE JAVE MATIČNIM ODGOJITELJIMA.

 Poštovani roditelji!

Pozivamo Vas na sudjelovanje u Programu radionica za roditelje „Rastimo zajedno“, koje su  nastale kao dio Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo „Prve 3 su najvažnije!“ Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Prve godine života u velikoj mjeri utječu na to koliko će djeca biti uspješna u životu: od dobrog zdravlja i snalaženja u školi do osjećaja samopoštovanja i socijalnih vještina. U prvim se godinama definira i opća emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema drugim ljudima, što čini osnovu svih kasnijih važnih odnosa u životu.

Iako svako dijete slijedi svoj ritam razvoja, iz brojnih istraživanja znamo da je razvoj najbrži upravo u razdoblju do treće godine života. U to vrijeme, a posebno unutar prve godine života, mala djeca najčešće žive u privatnosti svojih obitelji i u potpunosti su ovisna o odraslima. Presudne su vještine roditelja pri odgajanju djece, davanju emocionalne podrške, poticanju razvoja i u komunikaciji s djetetom. No dobro nam je poznato kako mladi roditelji uglavnom nisu imali prilike učiti i stjecati vještine poticajnog roditeljstva. Ako u prvim godinama roditeljima pružimo podršku, podučimo ih o odgoju djece i omogućimo im usvajanje znanja kojima će razvijati potencijal svojeg djeteta s ljubavlju, omogućit ćemo djeci da budu uspješna i zadovoljna, a društvu da bude zdravo i napredno.

Stoga radionicama „Rastimo zajedno“ želimo roditeljima omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.

NEŠTO VIŠE O RADIONICAMA
  • Radionice su namijenjene roditeljima djece rane i predškolske dobi
  • Na radionicama može sudjelovati 10-15 roditelja, predbilježbe na tel. 4574 803, 2020 402, mail: vrtic.markusevec@zagreb.hr ili kod matičnih odgojitelja
  • Radionice sadrže kratka stručna izlaganja, aktivnosti i vježbe te razmjenu iskustva
  • Program obuhvaća jedanaest radionica, koje će se održavati jednom tjedno po dva sata u DV „Markuševec“, V. Vidrića 12.                       
Radionice započinju 7. 2. 2023. u 17h

Predviđeno je da roditelji koji sudjeluju u programu polaze ciklus od svih 11 radionica, a da njihova djeca za to vrijeme budu zbrinuta u obiteljskom okruženju.

Voditelji radionica: psihologinja Maja Tir Babić, pedagoginja Dinka Vujatović, odgojiteljica Petra Telinec. Radionice su besplatne!


Veselimo se Vašem dolasku!

© 2013 Vrtić Markuševec. Sva prava pridržana.